0314 - 626 110 info@hcehoutprodukten.nl

Alfa-Parket; vast en zeker!

In de Nederlandse huishoudens zie je steeds vaker een houten vloer liggen. Door nieuwe technieken en eindeloze mogelijkheden in hout, kleur en afwerking wordt parket steeds populairder. HCE Houtprodukten uit het Achterhoekse Zelhem produceert al ruim 10 jaar Alfa-Parket. Jarenlange ervaring en vakmanschap hebben er toe geleidt dat Alfa-Parket inmiddels een gevestigde naam is en voor ieder interieur een passende vloer heeft.

Houten vloeren van Nederlandse makelij die garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid, dat is Alfa-Parket. Producent HCE Houtprodukten heeft in haar Zelhemse fabriek het hele productieproces in eigen handen en weet zo het hoge niveau vast te houden. Het bedrijf levert nu ruim een decennium lang onder de naam Alfa-Parket vloeren aan zo’n 120 parketzaken in Nederland. Maar ook buiten de landsgrenzen is de kwaliteit opgevallen waardoor ook Duitsland en Engeland afnemers zijn geworden.

Doordat HCE de complete inkoop, productie en verkoop zelf beheerd, kan ze het parket tegen zeer concurrerende prijzen op de markt zetten. Daarbij worden de vloeren kleinschalig per opdracht geproduceerd. Naast het voordeel van de nauwkeurige kwaliteitscontrole heeft de klant hierdoor een enorme keuze in houtsoort, houtkwaliteit, breedte, uitvoering (wel of niet verouderd) en kleur.

Een vloer met een natuurlijke en warme uitstraling die past bij het hele gezin. Of juist een strakke sfeervolle visgraatvloer voor in het bedrijf. Het Alfa-Parket assortiment is door de jaren heen uitgegroeid tot een selectie vloeren die aan iedere wens voldoet. Alfa Parket heeft onder andere massief parket, lamelvloeren, bourgogne- en visgraatvloeren. Iedere vloer heeft zijn specifieke eigenschap.

Massieve parketvloeren

De massieve vloerdelen kunnen geheel naar wens van de klant geleverd worden in diverse houtsoorten, kwaliteiten, diktes en breedtes. De vloerdelen zijn verkrijgbaar in zowel een strakke uitvoering (de noesten worden gestopt en geschuurd) als in een verouderde, gerookte en geoliede vloer. Het wordt aangeraden massieve vloerdelen met 2 componenten lijm te verlijmen op een spaanplaat ondervloer.

Lamelvloeren

Lamelvloeren zijn parketvloeren met een toplaag van massief hout die verlijmd is op berken-triplex. Er is een ruime keuze uit verschillende houtsoorten, diktes en afwerking van die toplagen. Het grote voordeel van een lamelvloer is dat de vloerdelen vrijwel niet “werken” (krimpen en uitzetten). Hierdoor kan een lamelvloer zonder problemen zwevend worden gelegd.

Bourgogne vloeren

Dit is een parketvloer met een dikte van ca. 8,5 mm. Deze wordt verlijmd op een spaanplaat- of mozaïkondervloer en vervolgens vernageld. Ook hier geldt weer, dat de vloeren in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, breedtes, uitvoeringen en kleuren geleverd kunnen worden.

Visgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn de traditionele parketvloeren in V-vorm, die vaak gelegd worden met band en bies.Vroeger hadden de houtstroken vaak een afmeting van maximaal 7 x 35 cm, maar ook hier is de trend naar steeds bredere vloerdelen. De afmetingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn lopen op tot 14 x 70 cm. Ook de visgraat vloeren worden tegenwoordig veel verouderd, gerookt en geolied geleverd.

Brede planken

Sinds kort heeft Alfa-Parket iets wat vrij uniek is in de parketwereld; een kwaliteitsvloer met een plankbreedte van 30 cm! Dit geeft die veelgevraagde stoere uitstraling die past bij vrijwel ieder interieur. Alfa-parket kan tegen concurrerende prijzen het complete programma aan parketvloeren aanbieden met een uitstekende kwaliteit. Zo is er voor iedereen een vloer naar wens. Dat is vast en zeker; dat is Alfa-parket!

Neem contact op

Ik geef toestemming aan HCE Houtprodukten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals staat omschreven in de privacyverklaring.

Share This