0314 - 626 110 info@hcehoutprodukten.nl

Manieren van leggen

Een houten vloer van Alfaparket is dé tijdloze basis voor uw interieur. Met zorg maken wij de vloer die sfeerbepalend is voor uw binnenhuis. U kunt zelf kiezen op welke wijze de vloer in het vertrek komt te liggen. Er zijn twee manieren om een houten vloer te leggen: volverlijmd en zwevend.

Volverlijmd

Bij een volverlijmde vloer wordt veelal spaanplaat op de draagvloer gelijmd en/of geschroefd. Deze basisvloer wordt ingestreken met lijm zodat de houten vloer met de gehele onderzijde in de lijm en ligt vernageld kan worden op de spaanplaat ondervloer.

De vloer ligt dan volledig vast en kan geen kant meer op. Hierdoor zal een volverlijmde vloer nagenoeg niet ‘werken’ (uitzetten en krimpen door verschillende in de relatieve luchtvochtigheid).
Alle soorten Alfavloeren zijn, elk op hun eigen wijze, geschikt om vol te verlijmen.

Zwevend

Bij een zwevende vloer wordt een isolerende en geluidswerende ondervloer gebruikt. Deze wordt niet op de draagvloer bevestigd maar komt los in het vertrek te liggen. Hier bovenop komen de vloerdelen te liggen, die vaak in groef en veer met elkaar worden verlijmd. De houten vloer rust dan met zijn eigen gewicht op de ondervloer en ligt niet vast in het vertrek.
De karaktervolle alfalamel is uitermate geschikt om zwevend te worden gelegd. Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden voor een zwevende Alfa vloer naar uw keuze.

Share This