0314 - 626 110 info@hcehoutprodukten.nl

Massieve planken

20mm

Hout is een karakteristiek en warm product. Bij Alfaparket willen we deze eigenschappen graag bewaren. Met onze massief planken vloeren kiest u voor duurzaamheid, gemak en een natuurlijke uitstraling. Door de verschillende bewerkingen is voor ieder interieur een passende vloer beschikbaar. De massieve planken van Alfaparket adviseren wij u volverlijmd en blind vernageld op spaanplaat vernageld en goed in de lijm getrokken. Hierbij zijn geen spijkergaatjes zichtbaar.

De massieve plank adviseren wij niet zwevend te leggen. De meeste houtsoorten werken in de breedte. Door deze werking is er bij zwevend leggen van massieve planken kans op krimpnaden en kans op ‘bol’ staan van de vloer, De vloer kan door extreem weer uitzetten, vooral zomers wanneer de relatieve luchtvochtigheid hoog is, omhoog komen. Dat komt omdat er aan de zijkanten te wijnig ruimte is om deze werking op te vangen. Bij extreem lage luchtvochtigheid, vooral in de winter, kunnen er krimpnaden ontstaan. De vloerplanken krimpen, waardoor ruimte kan ontstaan tussen de vloerdelen. Ook is er bij het belopen van de vloer meer kans op het zogenaamde ‘kraken’ van de vloer.

Wij adviseren voor zwevend leggen Alfalamel te gebruiken. Vraag uw dealer voor meer informatie over de gevolgen van verschillen in relatieve luchtvochtigheid en hoe u deze binnen de norm kunt houden.

 

Alfa lamel

Toplaag op berkentriplex verlijmd

Alfa heeft een eigen lamelvloer ontwikkeld om werking (het uitzetten bij een hoge relatieve luchtvochtighei en het krimpen bij een lage relatieve luchtvochtigheid) van een houten vloer tegen te gaan. Een lamel is een plank met een cirxa 7 mm houten toplaag, die op een 12 mm berkentriplex onderlaag onder druk is gelijmd. De lamellen worden voorzien van veer en groef zodat de ze naadloos in elkaar passen en te behandelen zijn als massief houten vloerdelen.

Ook het uiterlijk van een lamel is hetzelfde als een massieve plank en staat garant voor een prachtige parketvloer. Het voordeel van een lamelvloer is dat deze nagenoeg niet zal uitzetten of krimpen. Door deze lamellen te verlijmen op berkentriplex, krijgt de houten toplaag veel minder de kans om te werken. Daardoor is het mogelijk in zeer brede ruimtes Alfalamel zwevend te leggen. Ook is het mogelijk te kiezen voor het vol verlijmen ervan. Zo is er voor iedereen interieur een passende Alfavloer.

 

 

Neem contact op

    Ik geef toestemming aan HCE Houtprodukten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals staat omschreven in de privacyverklaring.

    Share This